Υλικά

  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
  • 1 κιλό γάλα
  • Μισό κιλό κρεμά γάλακτος light
  • 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 6 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε το γάλα με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Ένα μικρό μέρος του γάλακτος το κρατάμε και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει η κρέμα και να σφίξει.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαστίχα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  3. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρεμά γάλακτος με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και κάνουμε σαντιγί και τα ανακατεύουμε για 20 λεπτά όλα μαζί αργά μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. Μετά την ρίχνουμε στα μπολάκια μας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Σερβίρεται κρύα.