Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους
  • 1 ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • 3 κόκκους από μπαχάρι
  • 4 ολόκληρα σπόρια από κάρδαμο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια μπάμιες
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι, ρίχνουμε το κρέας, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, κάρδαμο, τους κόκκους από μπαχάρι. Ρίχνουμε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας. Αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.
  2. Κρατήστε άκρη το κρέας και πετάξτε το νερό και τα μπαχαρικά.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, όταν ζεστάνει προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέστε το κρέας με το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Ρίχνετε το σκόρδο, ντομάτα πουρέ, τοματοπολτός, ζωμός κοτόπουλου. Ανακατέψτε για τρία λεπτά.
  5. Προσθέστε τις μπάμιες. Ρίχνουμε αρκετό νερό για να καλύψει το κρέας και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα έτσι δεν θα σπάσουν οι μπάμιες.
  6. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρετε.