Υλικά

  • Για το παντεσπάνι
  • 3/4 κούπας για κάθε χρήση αλεύρι (75 γραμμάρια)
  • 1/3 φλιτζάνι κακάο σκόνη (60 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη (185 γραμμάρια)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές της σούπας
  • Για το παγωτό
  • 2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
  • 1-2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας της επιλογής σας
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Παίρνουμε ένα ταψί μεγέθους 35Χ25 εκ. και ψεκάζουμε με αντικολλητικό σπρέι μαγειρέματος ή με λίγο βούτυρο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Σταδιακά προσθέστε κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Με μια σπάτουλα  διπλώστε μείγμα του αλευριού στο μείγμα των αυγών μέχρι να γίνει λείο χωρίς σβόλους.
  4. Χύστε το μείγμα μέσα στο ταψί . Ψήστε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 12 λεπτά. Αφού βγει από τον φούρνο τοποθετούμε μια βρεγμένη πετσέτα πάνω στο κέικ και το αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει εντελώς.