Υλικά

  • 1 βανίλια σκόνη
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα κεράσι
  • φιστίκια ψιλοκομμένα
  • 220 γραμμάρια ζάχαρη
  • 220 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
  • 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα και σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι.
  2. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας.
  5. Όταν το κέικ κρυώσει το κόβουμε οριζόντια στη μέση το κέικ και αλείφουμε μια στρώση με τη σαντιγί, μετά με τη μαρμελάδα κεράσι και συναρμολογούμε το κέικ.
  6. Μπορούμε να κόψουμε το κέικ με μαχαίρι ψωμιού ή οδοντικό νήμα.