Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 4 κουταλιές της σούπας νερό κρύο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • Για τη γέμιση
  • 6 αβγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 90ml χυμό λεμονιού φρέσκος χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
  • 2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού από 3 λεμόνια
  • 180 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Έπειτα σε ξύλο κοπής κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τρίψτε το με το αλεύρι. Ρίξτε τους κρόκους και το νερό και ζυμώστε ελαφρά για πολύ λίγο.
  2. Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε τη με μεμβράνη ή βάλτε τη μέσα σε μια σακούλα και αφήστε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  3. Πουδράρετε με αλεύρι τον πάγκο σας και ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 3 χιλιοστών Τοποθετήστε την ζύμη σε ταψί το οποίο το έχετε αλείψει με βούτυρο.
  4. Αφαιρέστε τα περισσεύματα της ζύμης. Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι.