Υλικά

  • 2 ψάρια φαγκρί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 μέτριες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φύλλο δάφνης
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι. Το βάζουμε σε ένα ταψί.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λάδι μέχρι να μαραθεί.
  3. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για να σοταριστούν. Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης,θυμάρι και στο τέλος το κρασί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά.
  4. Κόβουμε το λεμόνι σε στρογγυλές λεπτές φέτες και τις βάζουμε στη σειρά επάνω στο ψάρι ώστε η μια να μισοσκεπάζει την άλλη.
  5. Ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα και ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.