Υλικά

  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • παρμεζάνα για το πασπάλισμα
  • 1 πακέτο τορτίγιας μεγάλο μέγεθος
  • 1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερό βασιλικό
  • Τυρί γραβιέρα τριμμένο
  • 100 γραμμάρια ελιές μαύρες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κοτόπουλο με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε τη κανέλα, τη μια κουτάλια βασιλικό, τις 2 ντομάτες τριμμένες, μια κουταλιά ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.
  2. Ύστερα αφαιρούμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το φλιτζάνι παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα το σκόρδο. Μόλις ξανθίσει το σκόρδο προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την μια κουτάλια βασιλικό, τη μια κουτάλια του γλυκού ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Απλώνουμε κάθε τορτίγια στο πάγκο της κουζίνας και γεμίζουμε με ένα κουτάλι το μείγμα κοτόπουλου. Στη συνέχεια τυλίγουμε σφικτά και τοποθετούμε μια – μια στο πυρέξ. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μέχρι να τα καλύψει, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και τις ελιές.
  5. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.