Η Γερμανία χαιρετίζει τις αποκαλύψεις των εγγράφων που διέρρευσαν για τις υπεράκτιες επενδύσεις ως σημαντική συνεισφορά στη δημιουργία διαφάνειας και την καταπολέμηση της φοροαποφυγής σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για τη γερμανική κυβέρνηση, θα ήθελα να πω ότι αυτή η δημοσιοποίηση και η δουλειά που έγινε από τα μέσα ενημέρωσης είναι καλοδεχούμενη διότι ρίχνει φως στη δομή, τους παράγοντες και όσους έχουν ευνοηθεί από τους παράλληλους φορολογικούς κόσμους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Στηρίζουν αυτό που είναι σημαντικό για εμάς, δηλαδή τη διαδικασία διαφάνειας σε διεθνές επίπεδο, και δημιουργούν πίεση σε αυτές τις χώρες που μπλοκάρουν αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι θα βοηθούσε τις γερμανικές φορολογικές Αρχές εάν τα έγγραφα αυτά, γνωστά ως Paradise Papers, βρίσκονταν στη διάθεσή τους. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι και η αστυνομία θα ήθελε να τα δει.

Οι φορολογικές πρακτικές που περιλαμβάνονται στα λεγόμενα Paradise Papers φθίνουν, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

«Όταν μιλάμε για τα Panama Papers, τα Paradise Papers, μιλάμε για μια κληρονομιά που γρήγορα εξαφανίζεται», δήλωσε ο Γκουρία σε ομιλία που εκφώνησε στο Λονδίνο σε συνέδριο της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας.

«Αυτό δεν μπορεί να αναπαράγεται πλέον λόγω της κοινής δουλειάς που εσείς, οι κυβερνήσεις σας και ο ΟΟΣΑ έκαναν τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στο συνέδριο.