Ρυθμό ανάπτυξης 0,6% κατέγραψε η ιρλανδική οικονομία σε τριμηνιαία βάση για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, με το ΑΕΠ της χώρας να αυξάνεται κατά 4,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η σχετικότητα των στοιχείων του ΑΕΠ ως δείκτη που αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση της ιρλανδικής οικονομίας τέθηκε υπό αμφισβήτηση τον Ιούλιο, όταν ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2015 αναθεωρήθηκε ανοδικά στο 26% μετά την τεράστια αναθεώρηση των παγίων κεφαλαίων στους εθνικούς λογαριασμούς της.

Αμετάβλητος διατηρήθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης για το πρώτο τρίμηνο. Τα στοιχεία τον Ιούλιο έδειξαν ότι το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου μειώθηκε κατά 2,1% σε τριμηνιαία βάση παρόλα τα δευτερεύοντα στοιχεία που υποδήλωναν ένα τρίμηνο ανάπτυξης.

Ακόμα και πριν από τις αναθεωρήσεις για το 2015, οι ρυθμοί ανάπτυξης της ιρλανδικής οικονομίας ξεπερνούσαν την υπόλοιπη Ευρώπη τα δύο προηγούμενα χρόνια, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος εάν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της κυβέρνησης για ρυθμό ανάπτυξης 4,9%.