Η Ελλάδα ανακάμπτει πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν πολλοί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την προοπτική τής χώρας.

Τώρα αισθάνομαι πιο αισιόδοξος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας από ό,τι προηγουμένως, δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε συνέδριο του υπουργείο Οικονομικών για την βιωσιμότητα της δημοσιονομικής κατάστασης της Γερμανίας, αναφερόμενος στη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι οι κρίσεις μπορεί να προκαλέσουν αντιδημοφιλείς δημοσιονομικές αποφάσεις, δήλωσε ωστόσο πεπεισμένος ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος δρόμος για την σταθερότητα του προϋπολογισμού.

Αναφερόμενος στο βρετανικό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Βρετανοί «θα λάβουν στο τέλος λογική» απόφαση.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Βερολίνου και ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: «Κάθε θεσμός μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, θα πρέπει να είναι ανοιχτός στη δημόσια συζήτηση. Η ευθύνη της ΕΚΤ είναι έναντι ολόκληρης της ευρωζώνης, αναγκάζοντας την κεντρική τράπεζα να υιοθετεί στρατηγική που δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τη Γερμανία».