Πέμπτο σε σειρά «δημοφιλίας» είναι το νέο πενταετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου στη λεγόμενη γκρίζα αγορά, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα , στοιχεία της Trax, θυγατρικής της MarketAxess, δείχνουν ότι σε μία μέρα 160 εκ. ευρώ του πενταετούς ομολόγου, συνολικού ύψους 3 δις ευρώ, άλλαξαν χέρια σήμερα.

Αυτό το τοποθετεί στην πέμπτη υψηλότερη θέση μεταξύ αντίστοιχων ομολόγων σε ευρώ. Ωστόσο η επίσημη διαπραγμάτευση του νέου ομολόγου θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου.

Τα υψηλά επίπεδα συναλλαγών στη λεγόμενη «γκρίζα αγορά» – όπου οι επενδυτές μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν ομόλογα πριν εκδοθούν – αποτελεί σύμφωνα με τους FT μια απότομη αλλαγή για τους Ελληνικούς τίτλους οι οποίοι συνήθως διακρίνονται για την χαμηλή εμπορευσιμότητα τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απόδοση του νέου ομολόγου, 4,625%, είναι χαμηλότερη από το προηγούμενο ομόλογο του 2014, γεγονός που αναμένεται να ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει με περισσότερες εκδόσεις ομολόγων τους επόμενους μήνες.