Τη διαπίστωση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιφύλασσε αυτό το Σαββατοκύριακο ένα απογοητευτικό μήνυμα για την Ελλάδα, κάνει η Wall Street Journal.

«Ακόμη και αν η χώρα εξασφαλίσει την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της, χρειάζεται ακόμα πιο οδυνηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

«Οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της χώρας… οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, είναι μόνο μια προκαταβολή», δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

Για να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας και για να επιστρέψουν τα εισοδήματα στα προ κρίσης επίπεδα, θα χρειαστούν «βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες δεν έχουν ακόμη γίνει», ανέφερε. Το ποσοστό ανεργίας είναι σήμερα στο 22% και το μισό εργατικό δυναμικό της νεολαίας είναι χωρίς εργασία.

Επικαλούμενη τις δηλώσεις του Πολ Τόμσεν, η Wall Street Journal επισημαίνει ότι το ΔΝΤ ανησυχεί ότι η τρέχουσα μεταρρυθμιστική προσπάθεια προσκρούει σε πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

«Η Ελλάδα έχει βιώσει μία σειρά πολιτικών κρίσεων και κυβερνητικών αλλαγών κατά τη διάρκεια της κρίσης» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Θα μπορούσε να βιώσει ακόμη μία, εφόσον η κυβέρνηση δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της τους προσεχείς μήνες» σπεύδει να προσθέσει.