Σε θολό τοπίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση. Μπορεί η ελληνική πλευρά να ήλπιζε να έχει καταφέρει μέχρι σήμερα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Μάλιστα η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, αλλά χωρίς να είναι σαφές πότε θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα.

Την άποψη ότι σημειώθηκε «κάποια» πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς, εξέφρασε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η δήλωση του εκπροσώπου είναι η εξής: «Κάποια πρόοδός σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση».

«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί». Αυτό ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις επαφές που είχαν οι υπουργοί στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, ενώ το κυβερνητικό κλιμάκιο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.