Απάντηση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έδωσαν κύκλοι της ελληνικής πλευράς. «Προφανώς όλα τα θέματα, οι μεταρρυθμίσεις συζητούνται με τους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Το γερμανικό υπ. Οικονομικών συνδέει την αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων των εξαγγελιών του έλληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να θέτει και πάλι εν αμφιβόλω την υλοποίηση των σχεδιαζόμενων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρουν σήμερα οι εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke. «Θέλουμε να μάθουμε καταρχήν τι σημαίνουν οι πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν τις συντάξεις και τον ΦΠΑ για το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας.

Το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών μετατίθεται χρονικά κατά μία ώρα και διαμορφώνεται ως εξής: Στις 16:30 θα γίνει η συνάντηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στις 18:00 για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσία.