Πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου σήμερα, για τρίτη συνεχή ημέρα, πλησιάζοντας τα 50 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν ολοένα και περισσότερο ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή και ενώ τα αμερικανικά αποθέματα κατέγραψαν μια απρόσμενα μεγάλη αύξηση.

Το Ιράκ, το δεύτερο μεγαλύτερο μέλος του ΟΠΕΚ, δεν θέλει να συνταχθεί με την προτεινόμενη μείωση της παραγωγής που ο Οργανισμός έχει πει ότι θα εγκρίνει στην προγραμματισμένη συνεδρίασή του στη Βιέννη τον επόμενο μήνα.

Με το Ιράν, τη Νιγηρία και τη Λιβύη ήδη να αναμένεται να εξαιρεθούν, μαζί ενδεχομένως με τη Βενεζουέλα και την Ινδονησία – της οποίας η κρατική πετρελαιοπαραγωγική εταιρία ανακοίνωσε χθες ότι στοχεύει σε αύξηση της παραγωγής κατά 42% την επόμενη χρονιά – χρηματιστές και επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και λιγότερο πεπεισμένοι για τις πιθανότητες μιας ουσιαστικής συμφωνίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου μπρεντ κατέγραψαν νωρίτερα απώλειες 74 σεντς στα 50,05 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει στο χαμηλό ενδοσυνεδριακό των 50,02 δολαρίων, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό υποχώρησαν κατά 74 σεντς στα 49,22 δολάρια το βαρέλι.