Αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τον πρόεδρο Γιώργο Γ. Καββαθά, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΝΔ με τη συντονίστρια της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη βουλευτή Α’ Αθήνας ΝΔ και την υπεύθυνη Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ‘Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου βουλευτή Β’ Αθήνας ΝΔ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διατύπωση προτάσεων σχετικά με το νέο αναπτυξιακό νόμο και τη βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ενώ υπήρξε και εκτεταμένη αναφορά στην αξιολόγηση των επιπτώσεων από την εισαγωγή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου στην εθνική οικονομία και τη μικρή επιχειρηματικότητα.

Το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του αναπτυξιακού νόμου, καθώς στο κατατεθειμένο νομοσχέδιο υπάρχει πλήθος διατάξεων, που, αν διατηρηθούν, ως έχουν, θα λειτουργήσουν ανασταλτικά ως προς την κινητοποίηση επενδύσεων και συνεργιών μικρών επιχειρήσεων. Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν να ενισχυθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες μικρών σχηματισμών και να αρθούν διαρθρωτικά προβλήματα στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, με έμφαση στην εγχώρια παραγωγή και ανταγωνιστικότητα.

Από την πλευρά τους, οι κυρίες Όλγα Κεφαλογιάννη και ‘Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έδειξαν ενδιαφέρον για τις δράσεις καινοτομίας και δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών που ανέπτυξε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ το προηγούμενο διάστημα και δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση του διαλόγου με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.