Τσίπρα και Δραγασάκη «καρφώνει» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε μία διαφορετική συνέντευξη που παραχώρησε ενώπιον ενός πάνελ νεαρών δημοσιογράφων.

Αίσθηση προκαλούν όχι μόνο οι αποκαλύψεις του ότι ήταν συμφωνημένο με τον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιήσει το χαρτί του Grexit στις διαπραγματεύσεις, αλλά και οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο ανθρωπάκο».

«Δεν υπήρχε πιθανότητα να φύγουμε από το ευρώ. Ψευτοαπειλές ήταν. Ένα τρισεκατομμύριο θα τους κόστιζε. Άσε εμάς», εκτίμησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

«Τι προσπαθούσαν να κάνουν για να μας οδηγήσουν στην ασφυξία; Ένα bank run. Δεν μπορείς να πεις πράγματα που τον άλλο θα τον κάνει να πάει στην τράπεζα να σηκώσει τα χρήματά του. Αυτό περίμενε ο Ντράγκι για να μου τις κλείσει. Δεν μπορούσα να συζητήσω το Grexit. Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε, όπως κι έκανα, γι’ αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους» αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενες σε συναντήσεις και διαλόγους που είχε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είπε: «Στην πρώτη συνάντηση με τον Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και μου είπε σε εκλιπαρώ μην αναφέρεις ξανά τα ομόλογα S&P γιατί μου κάνεις τον βίο αβίωτο. Μάριο του είπα δεν θα τα ξανααναφέρω ποτέ, εσύ όμως δεν θα μου κλείσεις τις τράπεζες. Τώρα, πήγε ένα μήνα μετά ο Δραγασάκης στη Φρανκφούρτη και του λέει “μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο”».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί και για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «ανίκανο ανθρωπάκο» και «αστοιχείωτο υπουργό Οικονομικών.

«Κουμάντο δεν κάνει κανένας. Η προσωπική μου εμπειρία με τον κ. Σόιμπλε, παρόλο που είναι ο πιο δυνατός υπουργός Οικονομικών που υπάρχει στην Ευρώπη και μπροστά σε εμένα ήταν ο Γολιάθ και εγώ δεν ήμουν ούτε καν ο Δαυίδ δεν ήμουν, ένα μυρμήγκι ήμουν, από πλευράς οικονομικής εξουσίας, εγώ τον είδα σαν έναν ανίκανο ανθρωπάκο, ο οποίος είναι πιασμένος ανάμεσα σε δυνάμεις που ανταγωνίζονται η μία την άλλη και προσπαθεί ως διευθυντής ορχήστρας να τους διευθύνει κάπως για να πετύχει τη δική του νίκη εναντίον της Μέρκελ.

Είναι αστοιχείωτος υπουργός Οικονομικών. Χρησιμοποιεί την εξουσία που έχει για τους δικούς του πολιτικούς σκοπούς», λέει χαρακτηριστικά.

«Τους νοιάζει πως θα φανούν τα πράγματα μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ο ορίζοντας της Μέρκελ είναι τρεις μήνες», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

«Πήραν την Μέρκελ και της είπαν καταρρέει η Ελλάδα, θέλουμε και άλλα χρήματα. Και αν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει και η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και τότε θα θέλουμε άλλο 1,5 τρις. Οπότε λένε “ωραία, χρωστάνε οι Έλληνες, θα τα δώσουμε στους Έλληνες, δήθεν αλληλεγγύη για την Ελλάδα», σχολίασε μεταξύ άλλων αναλύοντας τα γεγονότα στην αρχή της κρίσης.

«Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι βιώσιμη. Θα έχουμε πολύ κακές αρνητικές εξελίξεις. Τα 6 δισ. νέων περικοπών σε συνδυασμό σε συνδυασμό με την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ούτε δεκάρα δεν θα δώσουν σε start ups, αυτό το πράγμα θα οδηγήσει σίγουρα σε ένα νέο κύμα θυμού. Το θέμα είναι ποιος θα το οργανώσει», τόνισε.