Ο κ. Τσίπρας διακινδυνεύει τα συμφέροντα της χώρας, επιδιώκοντας βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος, τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την ολομέτωπη σύγκρουση Αθήνας – ΔΝΤ. «Τα επικοινωνιακά παιχνίδια για εσωτερική κατανάλωση έχουν ήδη, και θα έχουν, κόστος για τη χώρα προειδοποίησε», προειδοποίησε.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως «δεν μπορεί η χώρα να κάνει παλικαριές όταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχει συμφωνία για συμμετοχή του ΔΝΤ» εξήγησε. Και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση με την τακτική των καθυστερήσεων θα έπρεπε να έχει κλείσει την αξιολόγηση από τον Οκτώβριο, σύρεται πίσω από τις εξελίξεις. Με το παιχνίδι των καθυστερήσεων έφερε τη χώρα στα πρόθυρα πιστωτικού γεγονότος, και δυστυχώς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα ακόμα, με «προσέγγιση, δυστυχώς, στο ύψος των δημοσιονομικών και τη σύνθεσή τους που εδράζεται ουσιαστικά στην αύξηση φορών και φορολογικών συντελεστών, κυρίως έμμεσων».

«Τα 2/3 των μέτρων θα προέλθουν από το σκέλος των εσόδων, είναι αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο αυτό» σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας δεν έχει καταθέσει κάτι η κυβέρνηση, δεν έχει καταθέσει ούτε μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής» είπε, μεταξύ άλλων.