Εννιά ώρες κράτησε χθες η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Γιάννη Σταθάκη, με τους δανειστές να μην κάνουν βήμα πίσω για τους δημοσιονομικούς στόχους και το Ασφαλιστικό. Επιμένουν ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα για την τριετία 2016 -2018 και ότι θα πρέπει να γίνουν περικοπές τόσο στις κύριες, όσο και στις επικουρικές συντάξεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό απορρίφθηκαν στο σύνολό τους.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η νέα συνάντηση των Θεσμών με το Γιώργο Κατρούγκαλο, με φόντο τη μεγάλη απεργία για το Ασφαλιστικό.

Στις 15.30 θα υπάρξει συνάντηση για ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, κοινωνική στέγαση. Στις 16.30 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση για την ΤτΕ και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Στις 18.00 θα υπάρξει συνάντηση για θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων.

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν άνοιξε ακόμη το θέμα του δημοσιονομικού κενού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2017 – 2018, το οποίο με την σειρά του θα ανοίξει και το σκληρό μέρος της διαπραγμάτευσης που θα αφορά ενδεχόμενα νέα μέτρα.