Να πάρουν απαντήσεις από την ελληνική πλευρά για τα ανοιχτά ζητήματα περιμένουν οι εκπρόσωποι των δανειστών για να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιντχαρντ, η τρόικα βρίσκεται εν αναμονή των επιπλέον δημοσιονομικών στοιχείων που ζήτησε το Eurogroup της Πέμπτης από τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε να μεταβούν στην Αθήνα «σύντομα».

«Οι τεχνικές συζητήσεις είναι σε εξέλιξη έτσι ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για την πρώτη αξιολόγηση» δήλωσε η Α. Μπράντχαρντ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, ενώ προσέθεσε ότι οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών θα είναι «σύντομα στην Αθήνα, μόλις έχουν στα χέρια τους τις απαραίτητες πληροφορίες».

Ερωτηθείσα συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της πρώτης αξιολόγησης, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει «μεμονωμένες πολιτικές». «Η αξιολόγηση της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και το αποτέλεσμα θα δημοσιευθεί μόλις ολοκληρωθεί η ενδελεχής έρευνα», δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Η ίδια εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε συνάντηση του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, όπου θα μεταβεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διορισμούς από την ελληνική κυβέρνηση.