Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους δανειστές νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Πλέον υπάρχει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του κουαρτέτου για το νέο μνημόνιο. Το κείμενο είναι έτοιμο και ετοιμάζεται να πάει στη Βουλή ακόμη και σήμερα για να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε μετά από 23 ώρες στο ξενοδοχείο των θεσμών και όπως λένε από την ελληνική πλευρά μένουν ορισμένες μόνο λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υψηλόβαθμους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για το σύνολο του πακέτου του μνημονίου και μένουν να συζητηθούν κάποιες λεπτομέρειες.

Την είδηση μετέδωσε και το Reuters. Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πακέτο διάσωσης και επιτεύχθηκε συμφωνία, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μετά από 23 ώρες συζητήσεων οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αποχώρησαν από το ξενοδοχείο Χίλτον.

Και οι δύο περιορίστηκαν να δηλώσεις ότι μένουν μόλις μία – δύο λεπτομέρειες, τις οποίες ανέλαβαν τα τεχνικά κλιμάκια.

Η συμφωνία επετεύχθη λίγο πριν τις 8:30 το πρωί της Τρίτης.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα δύο άρθρα στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί την Πέμπτη, δίνοντας το πράσινο φως στο Eurogroup να συνεδριάσει την Παρασκευή.

Οι δημοσιονομικοί στόχοι έχουν κλείσει ήδη από τη νύχτα και, οπως δήλωναν κυβερνητικές πηγές, συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.

Οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι:

Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.