Έντονη αντιπαράθεση με αντικείμενο το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» ξέσπασε στον «αέρα» μεταξύ του παρουσιαστή του Alpha Σπύρου Χαριτάτου και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Σόφης Παπαδογιάννη, η οποία ήταν μεταξύ των πέντε στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα και υπέγραψαν το κείμενο υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα αν η μόνη εναλλακτική είναι η λιτότητα.

Αγανακτισμένος, ο κ. Χαριτάτος ανέφερε απευθυνόμενος προς την κ. Παπαδογιάννη: «Ωραία, φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να πάει στο διάολο το καταραμένο το ευρωνόμισμα. Την άλλη μέρα θα έχουμε εθνικό νόμισμα, θα έχουμε δουλειές, θα έρθει ο παράδεισος που τόσο καιρό καταριόμαστε;».

«Κατάλαβα ότι το λέτε ειρωνικά αλλά δεν πειράζει», ήταν η απάντησή της, με τον δημοσιογράφο να συνεχίζει λέγοντας: «Όχι, αναρωτιέμαι θα γίνουν όλα αυτά; Γιατί οπουδήποτε αλλού έχει τολμηθεί κάτι παρόμοιο… εγώ δεν θέλω να πάω στη Βολιβία, θέλω να πάω διακοπές. Διασφαλίζετε εσείς ότι η επόμενη ημέρα εκτός ευρώ και εκτός Ε.Ε. θα φέρει όλα τα καλά που τώρα καταριόμαστε ως κακά που μας συμβαίνουν;».

«Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν υπάρχουν εύκολοι δρόμοι. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι μπορεί να δώσει προοπτική. Έχουμε ζήσει κάτι πέντε χρόνια και ξέρουμε ότι δεν οδηγεί πουθενά.

Δεν γεννηθήκαμε με ευρώ! Έχετε γεννηθεί με ευρώ;», ρώτησε η βουλευτής.

«Όχι. Ούτε με μνα όμως», ήταν η απάντηση του κ. Χαριτάτου.

«Με δραχμή, με εθνικό νόμισμα δεν γεννηθήκατε; Δεν υπήρχε ζωή, δεν υπήρχε εμπόριο; Γιατί εδώ πέρα λες και είναι κάτι πρωτάκουστο…», συνέχισε η κ. Παπαδογιάννη.