Την ανησυχία του σχετικά με την εφαρμογή όσων μέτρων συμφωνηθούν εξέφρασε Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γερκγ Σέλινγκ σε δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στο Eurogroup, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα «έδωσε αυτό που περιμέναμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να δούμε τι ακριβώς πρέπει να προστεθεί και επίσης πώς ακριβώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα γιατί πραγματικά χρειάζεται να υπάρξει κάποια εγγύηση ότι θα υπάρξει άμεση εφαρμογή των μέτρων.

Ως προαπαιτούμενο ο κ. Σέλινγκ έθεσε το να νομοθετηθούν μέσα στις επόμενες 14 ημέρες τα μέτρα που προτείνονται, έχουν προταθεί και στο παρελθόν και μας ανησυχεί το να εφαρμοστούν.

Σε σχέση με το ΔΝΤ ο Αυστριακός υπουργός υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να παραμείνει σαν ένας από τους Θεσμούς γιατί έχει την εμπειρία του «κι αυτό θα αποτελέσει προϋπόθεση για μας», τόνισε.

Δεν έδωσε σαφή απάντηση για το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων καθώς όπως είπε «υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα, θέματα που δεν έχουν ξεκαθαρίσει» και επισήμανε πως θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα αν είχε τελειώσει κανονικά το 2ο πρόγραμμα.

Αναφορικά με το ποσό που συζητείται για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ο Σέλινγκ έκανε λόγο για 72 δισεκατομμύρια μαζί με την εξόφληση του ΔΝΤ. «Είναι αλήθεια πως είναι σημαντικό η Ελλάδα να μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές, αυτό θα πρέπει να το  αντιμετωπίσουμε, αν δεν έχουμε κάποιο τέτοιο θετικό μήνυμα δεν θα μπορέσω κι εγώ να το περάσω στην Αυστρία», κατέληξε.