Εμφανώς συγκινημένος και αφήνοντας αιχμές κατά των δανειστών αποχαιρέτησε το υπουργείο Οικονομικών ο πρώην πλέον υπουργός Γιάννης Βαρουφάκης. Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι: «Η μοναδική είδηση σήμερα θα πρέπει να είναι το μεγαλειώδες όχι του λαού μας στο δημοψήφισμα και το πως θα το κεφαλαιοποιήσει η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στον αντικαταστάτη του Ευκλείδη Τσακαλώτο ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι: «Με τον Ευκλείδη είμαστε κάτι παραπάνω από σύντροφοι, φίλοι, ακαδημαϊκοί.  Όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο Αθηνών θέλαμε να τον ‘’κλέψουμε’’, τελικά το καταφέραμε τον κλέψαμε. Και μετά εκείνος μπήκε στην πολιτική και αργότερα ακολούθησα και εγώ και τώρα είμαστε εδώ μαζί. Πέρα από αυτά όμως με τον Ευκλείδη μας συνδέει και μια κοινή απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων που παίρνει την μορφή του ‘’έτσι θα γίνει επειδή έτσι γινόταν’’».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε πως «στόχος ήταν και παραμένει το σπάσιμο του ανατροφοδοτούμενου κύκλου της ύφεσης» ενώ έκανε και μια «μίνι» αναφορά στο πόλεμο που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών στην φοροδιαφυγή σημειώνοντας πως ελπίζει ότι μέσα στον Σεπτέμβρη θα έρθουν και τα αποτελέσματα στην καταπολέμησή της.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ευχήθηκε καλή τύχη στον κ. Τσακαλώτο και σημείωσε με νόημα πως: «όλο αυτό τον καιρό αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να ανάψουμε ένα μικρό κεράκι».