Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις με την Ελλάδα μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Είχαμε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να συζητήσουμε δύο επιστολές που λάβαμε από τον έλληνα πρωθυπουργού. Επίσης συζητήσαμε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης.

«Η κύρια απόφαση ήταν ότι δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, της απόρριψης των προηγούμενων προτάσεων, του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ του “όχι”, δεν βλέπουμε να υπάρχει έδαφος για επιπλέον συνομιλίες σε αυτό το σημείο», δήλωσε και υπογράμμισε πως «δεν θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες τις επόμενες μέρες, ούτε σε επίπεδο Eurogroup, ούτε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών πάνω σε προτάσεις για οικονομικές συμφωνίες».

«Απλά θα περιμένουμε τώρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής και θα λάβουμε υπόψη μας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», τόνισε.

«Λυπάμαι πολύ γι’ αυτήν την κατάσταση δεδομένης της ισχυρής βούλησης του ελληνικού λαού να αποτελούν μέλος της Ευρώπης και την υπόλοιπης Ευρωζώνης, στην οποία τους υποστηρίζουμε απόλυτα», κατέληξε.