Νέα τριμερή συνάντηση με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ θα έχει το πρωί της Παρασκευής ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, μετά το αδιέξοδο του χθεσινού Eurogroup.

Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές, η συνάντηση κλείστηκε αργά χθες το βράδυ, και πραγματοποιείται στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος των τριών ηγετών είναι μία ακόμα προσπάθεια σύγκλισης των δύο πλευρών ώστε να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές μέχρι το Eurogroup του Σαββάτου για να υπάρξει συμφωνία καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει όσο ποτέ με την όποια συμφωνία να πρέπει να επιτευχθεί μέχρι την Κυριακή αφού την Τρίτη λήγει η παράταση του προγράμματος.

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να θέσει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, για το οποίο θεωρείται ότι μπορεί να ληφθεί κάποια απόφαση μόνο σε επίπεδο ηγετών.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΑΝΤ tsipras_merkel_olant2