Ανοίγει τελικά τις πόρτες του το νέο κατάστημα της H&M στο Αγρίνιο, παρά τις αντιδράσεις και το «όχι» στην επένδυση του δημοτικού συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το νέο κατάστημα της H&M στο Αγρίνιο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 13 Οκτωβρίου στις 18:00 στην οδό Παπαστράτου 2.

Το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στο Αγρίνιο θα είναι περίπου 1.600 τετραγωνικών μέτρων με 6 ορόφους μόδας και ποιότητας στην καλύτερη τιμή για όλη την οικογένεια. Τον κόσμο θα καλωσορίσουν με μουσική, μόδα και πολλά δώρα η πρώην παίκτρια του Survivor Λάουρα Νάργες.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιτέλους ανοίγουμε στο Αγρίνιο! Ως μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη εταιρεία υψηλής μόδας σε προσιτές τιμές ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους λάτρεις του στυλ την έμπνευση να κάνουν τη δική τους δήλωση μόδας», λέει η Sandrine Galparoli, Country Manager της H&M Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας

Η Η&Μ ξεκίνησε την πορεία της στην Ελλάδα πριν 10 χρόνια στην Αθήνα. Σήμερα, απαριθμεί 34 καταστήματα σε 14 πόλεις της χώρας, ενώ διαθέτει τα προϊόντα της και μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος: Αθήνα, Βέροια, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ρόδο, Βόλο, Ιωάννινα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Πάτρα, Κόρινθο και Χανιά.

Σημειώνεται πως τo περασμένο Φεβρουάριο το δημοτικό συμβούλιο του Αγρινίου, απέρριψε την έκδοση άδειας για κατάστημα στο κέντρο της πόλης.

Οπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, η ίδρυση καταστημάτων λιανικού εμπορίου απαιτεί άδεια από τον δήμο εφόσον η συνολική επιφάνεια του εμπορικού καταστήματος υπερβαίνει τα 1.500 τ.μ., σε δήμους με πληθυσμό από 20.000 μέχρι 100.000 κατοίκους και εφόσον το κατάστημα βρίσκεται έως και 20 χλμ. από το κέντρο του δήμου. Η εταιρεία κατέθεσε λοιπόν τη σχετική αίτηση συνοδεία πλήρους φακέλου στην αρμόδια υπηρεσία, με τοπογραφικά διαγράμματα, κατόψεις, οικοδομικές άδειες και τεχνική έκθεση.

Τελικά το κατάστημα δεν υπερψηφίστηκε να πάρει την άδεια-κατά πλειοψηφία και με πολλές διαφοροποιήσεις από τη δημοτική πλειοψηφία- αλλά σημειώθηκε ότι νομικά δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ο δήμος, όπως επανέλαβε στη δευτερολογία του ο κ. Μελιάδης, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να απολογηθεί ο δήμος για την νομοθεσία και πως τελικά η επιχείρηση θα πάρει άδεια.

Ωστόσο όπως όλα έδειξαν η απόφαση δεν ήταν δεσμευτική και η επένδυση της H&M προχώρησε.