H Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017 στη 10η Zootechnia, τη διεθνή έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης για τους ανθρώπους του κλάδου της Κτηνοτροφίας και η οποία πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς, παρουσία θα έχει και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου Πειραιώς, που σχεδιάζει και προσφέρει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγροτών.

Στον εκθεσιακό χώρο της Τράπεζας Πειραιώς (Περίπτερο No 10, Stand 8) θα βρίσκονται εξειδικευμένα στελέχη, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες στους επισκέπτες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ομίλου, τα οποία απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, επιχειρήσεις του κλάδου, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς, αλλά και σε συνδεδεμένες με τον τομέα επιχειρήσεις.

Με σκοπό την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και μέσω μιας ολοκληρωμένης και βιώσιμης προσέγγισης, η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να δραστηριοποιείται με συνέπεια στον χώρο της Αγροτικής Οικονομίας. Κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κτηνοτροφίας και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κτηνοτρόφοι και προσφέρει εξειδικευμένες τραπεζικές λύσεις.

Προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η εξασφάλιση ρευστότητας, μέσω χρηματοδοτήσεων που δεν αποτελούν απλά ροή κεφαλαίων, αλλά συνεισφέρουν και στην αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής κτηνοτροφίας. Μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Τραπεζικής, το οποίο αναπτύσσεται σημαντικά, η Τράπεζα υποστηρίζει χρηματοδοτικά το σύνολο της αγροδιατροφικής αλυσίδας με κυρίαρχο στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής. Επιπρόσθετα, μέσω των επενδυτικών δανείων στηρίζει τα αναπτυξιακά σχέδια των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και προσφέρει μια ευρεία επιλογή χρηματοδοτικών λύσεων για την αξιοποίηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Παράλληλα με τα υφιστάμενα προγράμματά της, η Τράπεζα στο πλαίσιο της έκθεσης, παρουσιάζει τις νέες προτάσεις της για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διευκόλυνση των επενδύσεων, τη μείωση των κινδύνων και την υποστήριξη της εξωστρέφειας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που σχετίζονται με:

  • Την κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών των κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας» της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω της επέκτασής του με χρηματοδότηση και για αύξηση ζωικού κεφαλαίου.
  • Την απόκτηση εξοπλισμού, μέσω του νέου Προγράμματος «Χρηματοδοτικής Μίσθωσης Εξοπλισμού και Επαγγελματικών Οχημάτων» της Πειραιώς Leasing, το οποίο παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη για την κάλυψη των επενδυτικών αναγκών μιας εκμετάλλευσης και αποτελεί εξειδικευμένη πρόταση με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ευέλικτες δυνατότητες.
  • Την ασφάλιση, μέσω του Προγράμματος «Ασφαλής Αγροτική Παραγωγή για Ζωικό Κεφάλαιο» σε συνεργασία με την ΑΤΕ Ασφαλιστική – Μέλος του Ομίλου ERGO, το οποίο καλύπτει ζημίες, οι οποίες οφείλονται σε θάνατο ασφαλισμένων ζώων από τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός. Το προϊόν αφορά σε βοοτροφικές, αιγοπροβατοτροφικές, χοιροτροφικές, και πτηνοτροφικές μονάδες.