Σήμερα συνέρχεται η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, με την κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη να ανοίξει τον καυτό φάκελο, δεδομένου ότι εδώ και δεκατέσσερις μήνες που βρίσκεται στην εξουσία δεν έχει προχωρήσει σε καμία ιδιωτικοποίηση.

Στόχος των αποκρατικοποιήσεων είναι η άντληση 1 δισ. ευρώ, ενώ στην ατζέντα της διυπουργικής θα μπουν:

– το Καζίνο Πάρνηθας για το δεύτερο τρίμηνο του 2011 με πώληση του 49% σε στρατηγικό επενδυτή. Προσδοκώμενα έσοδα (120-150 εκατ. ευρώ)

– ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, δεύτερο τρίμηνο. Το δημόσιο κατέχει 55% το οποίο και θα διατηρήσει παρατείνοντας ωστόσο τη σύμβαση παραχώρησης (200-300 εκατ. ευρώ)

– το Φάσμα Συχνοτήτων: Τρίτο τρίμηνο του 2011, συμβάσεις παραχώρησης (250-300 εκατ. ευρώ)

– τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Τρίτο τρίμηνο, πώληση ποσοστού από το 99,81% που κατέχει το δημόσιο σε στρατηγικό επενδυτή

– η ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανήκει σήμερα κατά 100% στο δημόσιο. Σχεδιάζεται η πώληση ποσοστού σε στρατηγικό επενδυτή (10-35 εκατ. ευρώ)

– η ΛΑΡΚΟ: Τέταρτο τρίμηνο. Πώληση του 55,19% που ανήκει στο δημόσιο σε στρατηγικό επενδυτή

– η Εγνατία: Τέταρτο Τρίμηνο: Συμβάσεις παραχώρησης.

– η ΔΕΠΑ: Τέταρτο τρίμηνο με τον σχεδιασμό να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο του Δημοσίου περιέχει επίσης σημαντικές συμμετοχές σε τράπεζες, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, παίγνια, συχνότητες, λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι, μεταλλεύματα, δίκτυα ύδρευσης, αμυντικές βιομηχανίες, ακίνητα.