Μετά τη χθεσινή διόρθωση που αποδίδεται έως ένα βαθμό στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s αλλά και στο γεγονός πως η αγορά είχε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, σήμερα αναμένεται θετικό ξεκίνημα μετά και την άνοδο χθες των αμερικανικών αγορών αλλά και τη σημερινή των Ασιατικών. Ανοδικό άνοιγμα αναμένεται και για τις ευρωπαϊκές αγορές. Στο εσωτερικό οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους στη γενική συνέλευση του ΟΤΕ όπου οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν ή όχι την πρόταση του Δ.Σ. για μειωμένο μέρισμα ενώ ο ΣΕΔ και ο ΣΜΕΧΑ θα καταθέσουν ερωτήματα εκπροσωπώντας μετόχους μειοψηφίας.

Σημειώνεται πως ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,10 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 8,6%. Το καθαρό μετά από το φόρο μέρισμα που θα λάβουν οι επενδυτές είναι 0,99 ευρώ ανά μετοχή.

Proton

Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα ακολουθώντας τα κέρδη των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Αναμένεται παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Πηγή: reporter.gr