Με βουλευτική τροπολογία εισάγει η κυβέρνηση την παράταση στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Έκδοση διαταγής πληρωμής για αξιώσεις από διοικητική σύμβαση που έχει συναφθεί στο πλαίσιο εμπορικής συναλλαγής», που συζητείται σήμερα, Τετάρτη και ψήφίζεται αύριο Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής, κατατέθηκε τροπολογία που αφορά την κατά ένα μήνα παράταση προθεσμίας για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στο καθεστώς ρύθμισης του άρθρου 19 του Ν.4324/2015.

Η τροπολογία υπογράφεται από τους Στάθη Λεουτσάκο, Ιωάννα Γαϊτάνη, Κώστα Δελημήτρο, Χρήστο Καραγιαννίδη, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Σάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Σταθά, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και αναφέρει:

1. Η προθεσμία της παρ.1 του άρθρου 19 του ν.4324/2015 (Α΄44) για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης, παρατείνεται από τη λήξη της έως και την 26η /6ου/2015. H παράταση της προηγούμενης παραγράφου ισχύει και για τους οφειλέτες της παρ.8 του άρθρου 28 του ν. 4321/15.

2. Η παράταση της προηγούμενης παραγράφου δεν ισχύει για οφειλές που οφείλονται σε οφειλές από μισθώματα ακινήτων ιδιοκτησίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.