Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα κατατεθούν στη Βουλή οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

«Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Βουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβουλίου Επικρατείας» ανέφερε μιλώντας στον Alpha 98,9.

Για την αμνηστία των καταθέσεων στο εξωτερικό, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία με την Ελβετία για φόρο 15% επί των αδήλωτων καταθέσεων δεσμεύει και τις αντίστοιχες πράξεις και με τις υπόλοιπες χώρες.

Επίσης, η κ. Βαλαβάνη που τάχθηκε υπέρ της ηλεκτρονικοποίησης των συναλλαγών ως μέσο καταπολέμησης φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ.

«Σε σχέση με τους ηλικιωμένους οι περισσότεροι έχουν ένα παιδί, ένα εγγόνι που μπορεί να τους βοηθήσει. Οι συνταξιούχοι έχουν μια ιδιορρυθμία. Είτε τους χρειάζεται είτε όχι πηγαίνουν και την παίρνουν (σύνταξη) γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη. Έχουν την αίσθηση ότι δεν θα την βρουν στο λογαριασμό αν πάνε μετά από μια εβδομάδα. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» επεσήμανε η κ. Βαλαβάνη.