Σκηνή από την ταινία «Καυτές Σέλλες» του Μελ Μπρουκς όπου ο πολιορκούμενος σερίφης σημαδεύει το όπλο στο κεφάλι του και απειλεί να τραβήξει τη σκανδάλη αν οι πολίτες που απειλούν να τον σκοτώσουν δεν κάνουν πίσω χρησιμοποιεί ο Mark Gilbert στο Bloomberg View για να περιγράψει τη διαπραγματευτική γραμμή της Ελλάδας.

«Ακούστε τον, είναι αρκετά τρελός για να το κάνει!», φωνάζει ο ένας «εκδικητής», την ώρα που ο σερίφης ουσιαστικά απαγάγει τον εαυτό του και δραπετεύει.

«Αρχίζω να πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί μια παρόμοια τακτική από τότε που εξελέγη τον Ιανουάριο, αν και με λιγότερη επιτυχία» σημειώνει ο αρθρογράφος

Όπως λέει: «Το πιστόλι που η Αθήνα έστρεψε στον εαυτό της ήταν η απειλή της χρεοκοπίας. Επιπλέον, φάνηκε να νομίζει πως οι άλλες χώρες βρίσκονται αρκετά κοντά ώστε η σφαίρα να διαπεράσει την Ελλάδα και στη συνέχεια να «καθαρίσει» την Πορτογαλία, μετά την Ισπανία και μετά την Ιταλία. Όπως αποδεικνύεται, όμως, οι πολίτες της ευρωζώνης δεν νοιάζονται και πολύ αν η Ελλάδα τραβήξει τη σκανδάλη της χρεοκοπίας και –σωστά ή λανθασμένα- δεν ανησυχούν για τις πιθανές συνέπειες.

Αν όμως οι απειλές της Ελλάδας είναι κυρίως «κούφιες», οι απειλές των πιστωτών της είναι αληθινές. Και αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο ποιος από αυτούς τους πιστωτές είναι πιθανό να χάσει πρώτος την υπομονή του».