Τους λόγους για τους οποίους το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων επιχείρησε να εξηγήσει η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, με συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Η κ. Ξαφά σημείωσε ότι «αντίθετα με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η λιτότητα και το χρέος που έχει πολύ χαμηλό κόστος εξυπηρέτησης, είναι 3% του ΑΕΠ πληρώνουμε σε τόκους κάθε χρόνο, δηλαδή περίπου όσα εισπράττουμε από την ΕΕ σε πόρους, είναι η αδυναμία να παράγει και να εξάγει προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία»

«Γι’ αυτό επιμένει το Ταμείο σε κάποια μέτρα που θα αυξήσουν την προσφορά και θα βελτιώσουν την προσφορά αγαθών και υπηρεσιών. Εκεί εντάσσονται και οι ομαδικές απολύσεις. Δεν υπάρχει καμιά εταιρεία σήμερα που να θέλει να κάνει ομαδικές απολύσεις και να μην μπορεί επειδή αρνείται η κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μιράντα Ξαφά, ισχυριζόμενη ότι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα εάν δεν γνωρίζουν ότι στο ενδεχόμενο ύφεσης θα μπορούν να απολύσουν.

«Εάν δεν πάρει πίσω τις κόκκινες γραμμές της η κυβέρνηση, τότε μιλάμε για Grexit, καθώς οι πιστωτές δεν θα δεχθούν να ρίχνουν λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο». κατέληξε.

Αναφερόμενη στα χρήματα και τις επενδύσεις της στο εξωτερικό και τη θύελλα αντιδράσεων, η κα Ξαφά επέμεινε, διευκρινίζοντας ότι «όταν βγάζω εγώ τα λεφτά μου στο εξωτερικό είναι εθνική μειοδοσία, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν ήδη βγάλει πριν αναλάβουν, αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα».