Ο χρόνος τελειώνει, είναι εξοργιστικό που δεν υπάρχει πρόοδος για την Ελλάδα, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

«Περιμένουμε τις προτάσεις και τις περιμένουμε εδώ και εβδομάδες. Είναι εξοργιστικό αλλά είμαστε υπομονετικοί», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι οι Ελληνες απέχουν ακόμη από μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων, παρά τις προσδοκίες για το αντίθετο.

«Στόχος μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες κατι θα αλλάξει για να υπάρξει πρόοδος στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις 11 Μαϊου», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της καγκελαρίας δήλωσε ότι η επικοινωνία Τσίπρα – Μέρκελ την Κυριακή είναι συνέχεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι αρμόδιοι για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων είναι οι θεσμοί, και όχι η κ. Μέρκελ, και ότι «είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.»

«Δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ότι ο κ. Τσίπρας ζήτησε χρήματα από την κ. Μέρκελ» ανέφερε σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα της FAZ.