Να προχωρήσουν άμεσα σε συμφωνία με την Ελλάδα, στηρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας και χρηματοδότησης της χώρας, κάλεσαν τους συμμετέχοντες στο Eurogroup οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιχειρήσεων (BusinessEurope) στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Ρίγα της Λεττονίας.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒ που συμμετείχε στη συνάντηση, με βάση τις θετικές εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί από την Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία πιέζουν να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της ελληνικής πλευράς με στόχο να δημιουργηθεί ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον που θα προωθήσει τις επενδύσεις και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για οικονομική σταθερότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις λειτουργούν μέσα σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον αβεβαιότητας και προκλήσεων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας στη συνάντηση. Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι μια άμεση συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας θα προσδώσει την αναγκαία ώθηση για να φύγουμε μπροστά προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Στην παρέμβαση του ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒ και αντιπρόεδρος της BusinessEurope Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η αναθεώρηση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα έχει σήμερα καταστεί αντικειμενικά επιβεβλημένη, ωστόσο αυτό το λογικό αίτημα δύο διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων έπεσε στο κενό.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε πως θεωρεί απολύτως εφικτή μια συμφωνία, η οποία «θα γίνει πράξη όσο πιο γρήγορα οι δύο πλευρές επικεντρωθούν στα πολλά υπάρχοντα σημεία σύγκλισης», ενώ τόνισε ακόμη ότι «τώρα που η Ευρώπη έφτιαξε την υποδομή για να βάλει την κρίση οριστικά πίσω της, δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν αντιλήψεις που θα θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου για όλη την Ευρώπη».