«Αν είχα ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι διαθέταμε σχέδιο ενοποίησης, όλοι θα είχαν πει ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν τελείως».

Αυτή ήταν η απάντηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπαινισσόμενος σχέδιο Β’ για την Ελλάδα, σε ερώτηση για το αν η ευρωζώνη διαθέτει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης του κινδύνου ελληνικής εξόδου από το ευρώ, όπως μετέδωσε το Dow Jones Newswires, υπαινισσόμενος σχέδιο Β’ για την Ελλάδα. «Θα γίνουν τα πάντα για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Γενς Βάιντμαν, πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Βundesbank) δήλωσε σήμερα ότι διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς την Ελλάδα καθώς, όπως υποστήριξε, η κατάσταση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών δεν έχει βελτιωθεί.

Ο κ. Βάιντμαν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έπειτα από τη συνεδρίαση του Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.

«Όπως γνωρίζετε, προβληματίζομαι σχετικά με τη χορήγηση έκτακτης ρευστότητας, λόγω του γεγονότος ότι οι τράπεζες δεν κάνουν τα πάντα, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάσταση ρευστότητάς τους» ανέφερε σχετικά ο κ. Βάιντμαν.