Θετικά εξελίχθηκε η σημερινή συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων  προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

O πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός έκανε λόγο για «ουσιαστική, πραγματική και χρήσιμη συζήτηση», αναφέροντας ότι ο κ. Τσίπρας τους διαβεβαίωσε ότι το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό και ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει προαιρετικό. «Είμαστε εδώ, υπερκομματικά πατριώτες για την εθνική προσπάθεια» είπε.

Τόνισε, ακόμη, ότι συζητήθηκαν όλες οι αιτιάσεις για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «που θα αλλάξει», ενώ επί τάπητος τέθηκε και το θέμα αυτοτέλειας των περιφερειών.

Στις 3 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί για το ίδιο θέμα με τους δημάρχους.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τους Περιφερειάρχες έκανε επίσης αναφορά στο μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι είναι από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και δυστυχώς βαραίνει, όπως είπε, τις χώρες υποδοχής, περισσότερο από τις άλλες.

Σημείωσε δε, ότι στο νότιο Αιγαίο και στον Έβρο υπάρχουν μειωμένες ροές και ότι η έγνοια της ΕΕ είναι περισσότερο στη νότιο Μεσόγειο, στην πλευρά της Λιβύης και από τη δική μας πλευρά ζήτησε να πέσει το βάρος και στο ανατολικό Αιγαίο.