Τις διαδικασίες για διεκδικήσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ από θυγατρικές του ομίλου της Ασπίς Πρόνοια αναμένεται να ξεκινήσει ο επόπτης χαρτοφυλακίου ζωής της Ασπίς Πρόνοια σε μια προσπάθεια να ανακτηθεί μέρος των χρημάτων που έχουν χαθεί σε σκοτεινές διαδρομές μεταξύ εταιρειών του ομίλου. Τα χρήματα αυτά οφείλονται από τις δεκάδες θυγατρικές που είχε δημιουργήσει ο πρώην μεγαλομέτοχος της Ασπίς Πρόνοια, μεταφέροντας ποσά από τη μία εταιρεία στην άλλη στην προσπάθειά του είτε να καλύψει τρύπες των εταιρειών είτε ακόμη να προσποριστεί μέρος των χρημάτων αυτών για ίδιο όφελος.

Στην κορυφή των «ύποπτων συναλλαγών» βρίσκονται οφειλές της Ασπίς Όμιλος εταιρειών και της Ασπίς Κάπιταλ, που φέρονται να οφείλουν περί τα 8 εκατ. ευρώ και 9,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Στα 40 εκατ. ευρώ ανέρχονται επίσης τα ποσά που είχαν μεταφερθεί στη Hestium για λογαριασμό της Aspis Liv και της Commercial Value, ενώ ο έλεγχος φέρνει μεταξύ άλλων στην επιφάνεια και οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ από 3 ιδιώτες.

Η δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων θα αποτελέσει ένα δύσκολο έργο στο βαθμό που πρέπει να στοιχειοθετηθεί με συγκεκριμένες λογιστικές εγγραφές και τα αναγκαία παραστατικά που θα αποδεικνύουν τη διακίνηση των χρημάτων αυτών, προκειμένου στη συνέχεια να πιστοποιηθεί η οφειλή και ακολουθήσει η αίτηση κατάσχεσης στα διοικητικά δικαστήρια.

Πηγή: insuranceworld.gr