«Για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες για διάσωση χωρίς μεταρρυθμίσεις. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ένας δηλωμένος άθεος, τώρα υπολογίζει στην ορθόδοξη Εκκλησία για να μείνει προσωρινά φερέγγυος» γράφει σε δημοσίευμά της η Γερμανική εφημερίδα Bild με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός «δέχεται από παντού την απόρριψη» και έτσι «Στη μάχη κατά της χρεοκοπίας και τα μέτρα λιτότητας της Ε.Ε., ζήτησε από το ΔΝΤ να καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης. Μετά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Όλα μάταια»

Στη συνέχεια του άρθρου η εφημερίδα σημειώνει πως «τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση Τσίπρα δανείστηκε χρήματα από την τοπική αυτοδιοίκηση, δημόσιους φορείς ακόμη και τον οργανισμό Απασχόλησης για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς με όποιο τρόπο μπορούσε. Τώρα στρέφεται στην Εκκλησία και σε επιστολή του στον ηγέτη της Εκκλησίας, Ιερώνυμο αναφέρει: Η βοήθεια της Εκκλησίας μπορεί να μας δώσει ανάσα»!