Η Travelplanet24 και η airtickets παίρνουν τη στρατηγική απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν τη θέση τους σε υπάρχουσες και νέες αγορές, καταφέρνοντας να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη και διαμόρφωση του κλάδου.

Η συγχώνευση τοποθετεί τις δυο ελληνικές εταιρείες, Νο 1 στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη και μέσα στα 5 μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη, με συνολικό τζίρο πωλήσεων 500 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα, για το μήνα Μάρτιο, οι δύο εταιρείες μαζί κατέγραψαν 4,749,407 συνολική επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες τους, ενώ οι κρατήσεις των 2 εταιρειών ξεπέρασαν τις 168,120 πωλώντας 206,776 εισιτήρια.

Στην νέα εταιρεία, θέση Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Φίλιππος Μπρίνκμαν. O Δημήτρης Κοντογεώργος θα λάβει την θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Τravelplanet24: «Η ευρωπαϊκή αγορά των ταξιδιωτικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο είναι ήδη πολύ κατακερματισμένη, χωρίς μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης εάν είσαι «νέος παίχτης» γιαυτό και η σύμπραξη δυνάμεων είναι σημαντική για να σχηματίζονται ισχυρές επιχειρήσεις». Έτσι, η συγχώνευση της Travelplanet24 με την airtickets, διαμορφώνει μια δυνατή & ανταγωνιστική εταιρεία στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου ενώ την καθιστά την μεγαλύτερη e-commerce επιχείρηση στην Ελλάδα.

O Πρόεδρος και ιδρυτής της airtickets, Δημήτρης Κοντογεώργος, δηλώνει: «Η ένωση των δύο αυτών μεγάλων δυνάμεων ενισχύει σημαντικά την ελληνική οικονομία καθώς δύο ελληνικές εταιρείες καταφέρνουν να βρεθούν ανάμεσα στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτύου. Κύριος σκοπός είναι η διαφύλαξη και προαγωγή των κοινών συμφερόντων των δύο εταιρειών».

Στο πλαίσιο της συγχώνευσης, οι δυο εταιρείες θα κρατήσουν την ξεχωριστή τους ταυτότητα και θα συνεχίσουν να υπηρετούν το σκοπό τους κάτω από κοινή στρατηγική και στόχευση. Ενδυναμώνοντας την τεχνολογία τους και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πελάτες τους, δίνουν πλέον βέλτιστες επιλογές για τον τρόπο της μετακίνησης τους με αεροπλάνο, πλοίο ή τραίνο. Η εταιρεία θα έχει γραφεία στην Ελλάδα, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία και τη Βραζιλία.

Η Travelplanet24.com, μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα online travel agencies της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα της Ευρώπης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 40 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα , το Βουκουρέστι και στο Σάο Πάολο.

Η airtickets πρωτοπόρος στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της το 2000 και υπήρξε η πρώτη ταξιδιωτική επιχείρηση στην Ελλάδα που επένδυσε στο online travel.

Έχοντας ολοκληρώσει 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας, η airtickets είναι σήμερα ταυτόσημη της αναζήτησης αεροπορικού εισιτηρίου.

Η airtickets δραστηριοποιείται με το airtickets.com και με τοπικές καταλήξεις του airtickets σε δεκαπέντε ακόμη χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και πρόσφατα της Κίνας.