Tο Young Business Talents 2014-2015, ο καινοτόμος διαγωνισμός με επιχειρηματικό προσομοιωτή για μαθητές Λυκείων, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την τελική αναμέτρηση. Οι 75 καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα, καλούνται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο μεγάλο εθνικό τελικό, στις 28 Μαρτίου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ!

Οι περίπου 2.000 νεαροί εικονικοί επιχειρηματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που ξεκίνησαν το Νοέμβριο ένα πρωτόγνωρο όσο και διασκεδαστικό ταξίδι βιωματικής μάθησης στα βαθιά νερά των επιχειρήσεων, κατάφεραν μέσα σε 4 μήνες εντατικής προσπάθειας, να διοικήσουν και να καταστήσουν κερδοφόρες τις εταιρίες τους, σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού, αποκτώντας γνώσεις και ικανότητες που θα ζήλευαν και οι πιο έμπειροι επιχειρηματίες. Εφόδια που θα είναι πολύτιμα για το μέλλον τους, σε όποιον τομέα και αν αποφασίσουν να δραστηριοποιηθούν.

Μέσω ενός εξελιγμένου προσομοιωτή 3ης γενιάς, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται διεθνώς σε πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων και με τη βοήθεια των καθηγητών τους, διάνυσαν ως τώρα 11 εικονικά «εταιρικά έτη», συντάσσοντας αντίστοιχα «επιχειρηματικά σχέδια», στα οποία ελάμβαναν κάθε φορά 113 διαφορετικές επιχειρηματικές «αποφάσεις», σχετικά με την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το marketing και το ανθρώπινο δυναμικό.

Η συμμετοχή των μαθητών -από Λύκεια όλων των τύπων- στο διαγωνισμό Young Business Talents, ήταν δωρεάν, χάρη στη διοργάνωση του διαγωνισμού από τη NIVEA, στο πλαίσιο των πανευρωπαϊκών δράσεων κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας. Ο προσομοιωτής διατέθηκε από την εταιρία PRAXIS MMT – ηγέτιδα εταιρία παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης. Ο καινοτόμος διαγωνισμός, υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Η συμμετοχή των μαθητών και των σχολείων αυξήθηκε φέτος κατά 66% σε σχέση με πέρυσι – πρώτη χρονιά υλοποίησης του θεσμού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι συμμετείχαν Λύκεια όλων των τύπων (Γενικά, Επαγγελματικά, ακόμα και Μουσικό Σχολείο!) και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αφού οι ομάδες προέρχονταν από 84 πόλεις /δήμους – ενώ υπήρχαν σχολεία που συμμετείχαν ακόμα και με 20 ομάδες, αποδεικνύοντας την ανάγκη των παιδιών να χρησιμοποιούν εργαλεία πρακτικής εξάσκησης, παράλληλα με τη θεωρητική τους κατάρτιση.

Η συνέχεια και η λήξη του Young Business Talents 2014-2015, θα γραφτεί με πανηγυρικό τρόπο στις 28 Μαρτίου 2015 στον εθνικό τελικό της Αθήνας, στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ, όπου οι 300 προκριθέντες μαθητές σε 75 ομάδες, θα διαγωνισθούν πλέον με φυσική παρουσία. Μέσω του επιχειρηματικού προσομοιωτή, θα πάρουν μέρος σε τρία ακόμα «εταιρικά έτη» επιχειρηματικότητας και πρακτικής, για να αναδειχθούν οι 20 ομάδες που θα κερδίσουν χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 7.000 ευρώ. Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές που θα συμμετάσχουν στον Τελικό, θα λάβουν δίπλωμα συμμετοχής, όπως και όσοι έφθασαν ως τα ημιτελικά.

Μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του YOUNG BUSINESS TALENTS για όλες τις εξελίξεις του συναρπαστικού διαγωνισμού!

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του ΥΒΤ στο Facebook.

Δείτε το βίντεο