Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέλεξε ως μέλη του τη Λούκα Κατσέλη και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Γεωργίου Ζανιά και Αλέξανδρου Τουρκολιά. Παραίτηση υπέβαλε και Στέφανος Βαβαλίδης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Μετά την εκλογή των νέων μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής προχώρησε σε ανασυγκρότησή του, εκλέγοντας τη Λούκα Κατσέλη στη θέση της μη εκτελεστικού προέδρου του και τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των νέων μελών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, προέρχεται από το ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας, στην οποία εντάχθηκε το 1996. Μέχρι σήμερα ήταν Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς της Εθνικής Τράπεζας, θέση που κατείχε από τον Ιανουάριο του 2009. Κατά την περίοδο 2003-2009 κατείχε τη θέση του Group Treasurer του ομίλου, ενώ από το 1996 ως το 2003 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων. Έχει εργαστεί στην Credit Suisse First Boston στη Νέα Υόρκη ως Proprietary Trader σε ευρύ φάσμα παραγώγων προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυομένων αγορών.

Ο Λ. Φραγκιαδάκης είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Economics από το Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge (Μεγ. Βρετανία). Επίσης, είναι κάτοχος MBA από το Wharton School of Finance του University of Pennsylvania (ΗΠΑ).

Η νέα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, σπούδασε Οικονομικά (Smith College, ΒΑ, 1972) και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης στην Οικονομική Πολιτική (Princeton, ΜΡΑ, 1974) και στην Οικονομική Θεωρία (Princeton, ΜΑ, 1976), καθώς και διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική (Princeton, Ph.D., 1978). Επίκουρος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Yale University (1977- 1985), έχει διδάξει ως επισκέπτρια καθηγήτρια στα Πανεπιστήμια Birkbeck στο Λονδίνο (1986) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1986- 1987). Έχει διατελέσει επιστημονική διευθύντρια του ΚΕΠΕ (1982- 1986), μέλος των Επιτροπών Οικονομικής Πολιτικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ειδική σύμβουλος του πρωθυπουργού την περίοδο 1993-1996. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακής Πολιτικής (CDP) του ΟΗΕ. Μέλος διάφορων επιστημονικών εταιρειών, έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Από το 1987 είναι καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διετέλεσε και πρόεδρος την περίοδο 1997-2001.

Εκλέχθηκε βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε βουλευτής στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ και στις 7 Οκτωβρίου 2009 ορκίστηκε υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2011 θήτευσε ως υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Από τις 14 Μαρτίου 2012, ημέρα ίδρυσης της «Κοινωνικής Συμφωνίας», είναι η πρόεδρος του κόμματος. Είναι παντρεμένη με τον Γεράσιμο Αρσένη και μητέρα δύο παιδιών, του Δημήτρη και της Αμαλίας.