Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ευβοίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, «δεν υπάρχει αντίγραφο της επιστολής για τη δίμηνη παράταση. Το επίμαχο έγγραφο βρίσκεται στο προσωπικό εμπιστευτικό πρωτόκολλο του κ. Χαρδούβελη, το οποίο το πήρε μαζί του».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι όπως του μεταφέρθηκε από τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Οικονομικών, «η εν λόγω πράξη ήταν απόλυτα σύννομη, καθώς ο εκάστοτε υπουργός έχει δικαίωμα ό,τι εντάσσεται στο προσωπικό εμπιστευτικό του πρωτόκολλο να το παίρνει μαζί του μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο».

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε την πρακτική αυτή ανεπίτρεπτη για ένα ευνομούμενο κράτος.

Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης στο πλαίσιο της απάντησης στην επίκαιρη ερώτηση, έκανε λόγο για μία ακόμα πληροφορία, άκρως ανησυχητική και ενδεικτική της ασυνέχειας του κράτους, σημειώνοντας ότι αν και είχε ζητήσει τη δανειακή σύμβαση στο υπουργείο μόλις ανέλαβε, μετά από 3,5 μέρες κατάφερε να βρεθεί καθώς δεν υπήρχε στο υπουργείο Οικονομικών.

«Τις προάλλες ζήτησα την αρχική και τη μετέπειτα σύμβαση της χώρας με το ΔΝΤ. Αναγκάστηκα ο ίδιος να έρθω σε επαφή με το ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον για να την πάρω. Αυτό είναι μία εικόνα που πραγματικά νομίζω ότι πρέπει να μας θλίβει όλους. Και δεσμεύομαι ότι όταν εγώ αποχωρήσω από το υπουργείο Οικονομικών, ο επόμενος δεν θα έρθει αντιμέτωπος με αυτό το απόλυτο κενό εκεί που θα έπρεπε να υπάρχουν έγγραφα, στοιχεία και εργαλεία για να συνεχίσει να δουλεύει το κράτος».