Ρεκόρ κερδών και διακίνησης φορτίων σημείωσε το 2014 το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επαληθεύοντας τις προβλέψεις της διοίκησης.

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης διανύει την πιο παραγωγική περίοδο της ιστορίας του. Είναι σαφές ότι η δυναμική που έχουν προσδώσει στο λιμάνι η στρατηγική και οι κινήσεις της διοίκησης τα τελευταία χρόνια αποδίδουν, αναδεικνύοντας την ΟΛΘ ΑΕ αφενός σε βασικό αναπτυξιακό μοχλό της ευρύτερης Κεντρικής Μακεδονίας και αφετέρου σε μια από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, ο κύκλος εργασιών της ΟΛΘ ΑΕ διαμορφώθηκε στα 56,2 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 9,15% σε σχέση με το 2013, ενώ τα κέρδη προ τόκων, αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) έφτασαν τα 29,4 εκατ., σημειώνοντας άνοδο 25,16%. Τα κέρδη μετά από φόρους έφτασαν τα 21,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 17,11%.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη του 2014, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε: «Η προσπάθεια που καταβάλουν τα τελευταία χρόνια η διοίκηση και οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με τους πελάτες του λιμένος, αποδίδουν τα μέγιστα. Τα οικονομικά μεγέθη και ο όγκος των διακινούμενων φορτίων αποδεικνύουν τη δυναμική του λιμανιού, που αναπτύσσεται και ενισχύεται. Οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλες».