Εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα μετά το 2010. Η δημοσιονομική κρίση και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», πραγματοποίησε η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών της Βρετανίας.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Στουρνάρας, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Λέανδρο Γκάλι, επικεφαλής στρατηγικής της τράπεζας HSBC.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε την ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, επεσήμανε την σημασία των ιδιωτικοποιήσεων και την εκμετάλλευση των εκτάσεων γης, που ανήκουν στο ελληνικό κράτος. Επίσης, σημείωσε ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία για την Ελλάδα, προκειμένου να εκσυγχρονίσει την οικονομία και την ανταγωνιστικότητά της με ένα υγιή και μόνιμο τρόπο, μέσω του ανοίγματος κλειστών αγορών και επαγγελμάτων, καθώς και με την αναδιάρθρωση του κράτους.

Ο κ.Νότης Μηταράκης, από την πλευρά του, τόνισε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης απαιτεί συντονισμένες παράλληλες δράσεις δημοσιονομικής πειθαρχίας, αντιμετώπισης της ύφεσης και μείωση του δημοσίου χρέους, ενώ σημείωσε ότι η πολύ χαμηλή απόδοση των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση, οφείλεται στην έλλειψη ανάπτυξης της οικονομίας και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Ο Λέανδρο Γκαλι, αναφέρθηκε στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι αδύναμες οικονομίες των κρατών- μελών της Ευρωζώνης για να επανέλθουν σε τροχιά ανάπτυξης.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών, Χρήστος Μεγάλου, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κάνει η Ένωση να αναδείξει στις διεθνείς αγορές τη θετική πλευρά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.