Να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι τεχνικές συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της ευρωομάδας στις Βρυξέλλες. «Έχει δοθεί παράταση μόνο για τέσσερις μήνες και ο χρόνος μετράει αντίστροφα», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε: «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα αν συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και εφόσον σημειωθεί πρόοδος». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις για το πρόγραμμα και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. «Χάνουμε πολύ χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την έκθεση με αντικείμενο το Grexit από πολιτικές ομάδες της Ευρωβουλής, η οποία απορρίφθηκε από τον πρόεδρό της Μάρτιν Σουλτς, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την αντίθεσή του, λέγοντας ότι τέτοιου είδους συζητήσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν την κατάσταση, και σημείωσε ότι «εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα σταθερό μέλλον για την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

Εκτίμησε, επίσης, ότι μετά το τελευταίο Eurogroup έχουν γίνει πολύ λίγα, αναφορικά με τις τεχνικές διαβουλεύσεις και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ενώ σχετικά με τον κατάλογο των επτά μεταρρυθμίσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση, είπε ότι προωθήθηκε για επεξεργασία στους θεσμούς και ότι θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών. Μιας συζήτησης η οποία, όπως είπε, πρέπει να ξεκινήσει πολύ σύντομα.

«Το κεντρικό μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι οι συζητήσεις πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα, παρά αύριο. Έχει δοθεί παράταση μόνο για τέσσερις μήνες και ο χρόνος μετράει αντίστροφα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.