Διαβεβαιώσεις ότι δεν υφίσταται πρόβλημα ρευστότητας στα ασφαλιστικά ταμεία και ότι θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις έδωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, ο κ. Στρατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πρόβλημα ρευστότητας. Οι συντάξεις είναι εγγυημένες και για τους επόμενους μήνες». Μάλιστα ο κ. Στρατούλης ενημέρωσε ότι τα έσοδα του Ιανουαρίου ανέρχονται σε 951 ευρώ ενώ του Φεβρουαρίου έφτασαν το ένα δισ. ευρώ.

«Δεν θα λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι σήμερα με τις αυτοκρατορικές απαιτήσεις τους. Όλη η διαδικασία θα γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών και όχι με τα άλλα υπουργεία. Δεν θα γίνει τίποτα που να θυμίζει τρόικα», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης ερωτηθείς για το κατά πόσο θα έρθουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (τρόικα) στην Αθήνα, αποφεύγοντας να δώσει σαφή απάντηση.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις δόσεις ο κ. Στρατούλης αφού υπογράμμισε ότι προϋπόθεση για την υπαγωγή σε αυτή είναι η αποπληρωμή των τρεχουσών εισφορών του, τόνισε ότι:
– δε θα υπάρχει περιορισμός στο ποσό οφειλής (τώρα υπάρχει το όριο των 15.000 ευρώ),
– αν κάποιος αποπληρώσει εφάπαξ το κεφάλαιο διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων,
– αν κάποιος ζητήσει να μπεί στις 50 δόσεις τότε θα έχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 70%,
– αν κάποιος ζητήσει να μπει στις 100 δόσεις τότε θα έχει διαγραφή προσαυξήσεων κατά 50%.