Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ως μονόδρομο για την αντιμετώπηση της ελληνικής κρίσης προτείνει σε σημερινό δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ενώ η γερμανική Βουλή ψηφίζει για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

Το περιοδικό Spiegel σε σημερινό σχόλιό του επισημαίνει ότι η παράταση του προγράμματος και ένα ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης το καλοκαίρι, συνιστούν ουσιαστικά διαιώνιση του ελληνικού προβλήματος.

Ως εκ τούτου σημειώνει ότι η μόνη ειλικρινής λύση είναι το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Δανείζουμε χρήματα στην Ελλάδα για να μας επιστρέψει αυτά που τις δανείσαμε νωρίτερα. Αυτό δεν έχει νόημα», σχολιάζει το Spiegel και επισημαίνει ότι «μπορεί να είναι λάθος ο τρόπος που το εκφράζουν οι Έλληνες, αλλά στον πυρήνα του προβλήματος έχουν δίκιο, η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα του χρέους για να σταθεί η χώρα και πάλι στα πόδια της».

Όπως τονίζεται , τα 227 δισ. ευρώ που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν δώρα, ήταν δάνεια. Ωστόσο είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουν οι χώρες – πιστωτές, με πρώτη απ’ όλες τη Γερμανία ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στα ταμεία τους.