«Οι πάντες γνωρίζουν πλέον καλά ότι οι εύκολες ή μονομερείς λύσεις οδηγούν στην απομόνωση. Έχουμε τέσσερις μήνες μπροστά μας για να επιταχύνουμε την προσπάθεια, να συνδράμουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και να κερδίσουμε το στοίχημα, διώχνοντας οριστικά την αβεβαιότητα», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας μιλώντας σήμερα στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Μπαίνουμε σε μια νέα φάση για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, όπου οι συνεργασίες, εντός και εκτός συνόρων, θα καθορίσουν τον αναπτυξιακό βηματισμό μας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. «Η βαθύτερη οικονομική και πολιτική Ένωση, καθώς και η σταθερή πορεία μας μέσα στην ευρωζώνη, την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, απαιτούν υψηλά πρότυπα ηγεσίας και πολιτικής ευθύνης».

Ο κ. Φέσσας σημείωσε ακόμη ότι με τη συμφωνία της προηγούμενης Παρασκευής στο Eurogroup και την κατάθεση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας της νέας κυβέρνησης κλείνει ένας επίπονος κύκλος αβεβαιότητας, που κόστισε ακριβά στις τράπεζες, στην πραγματική οικονομία, πάγωσε τις επενδύσεις και μετακύλησε το κόστος σε εργοδότες και εργαζόμενους, ενώ διεύρυνε το δημοσιονομικό κενό. «Σήμερα, τόνισε, η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις να κοιτάξουμε μπροστά με ελπίδα και ρεαλισμό. Η άρση της αβεβαιότητας θα αναδείξει και πάλι τις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν. Το όραμα του ΣΕΒ για μια Ελλάδα φιλόξενη στον επισκέπτη και στον επενδυτή δεν είναι ουτοπία. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι (ταυτόχρονα) η Φλόριντα και η Καλιφόρνια της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανέλαβε τέλος ότι ο Σύνδεσμος έχει καταθέσει στην κυβέρνηση συγκεκριμένες προτάσεις για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, όπως το φορολογικό, η ενίσχυση της ρευστότητας, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η απλούστευση της αδειοδότησης, η ενίσχυση των εξαγωγών, κ.α.